19. toukokuuta 2012

Ruukintuvan pentuetapaaminen

Hetken tauon jälkeen blogi taas aktivoituu. Helatorstain pitkä viikonloppu sisälsi vähän poikkeuksellista ohjelmaa, kun kävimme Nallen kanssa Ylä-Savon sydämessä Sonkajärvellä pentuetapaamisessa. Nalan sisaruksia oli paikalla yhteensä kahdeksan. Tässä kirjoituksessa retken tapahtumia ja tunnelmia.

Jyrkkäkosken partaalla toimiva Ruukintupa oli tapahtuman keskuspaikka. Paikalla on juuret kaukana 1800-luvun alkupuolella, kun näissä maisemissa alettiin valmistaa rautaa suo- ja järvimalmista. Nykyään Ruukintuvan tiloissa toimii mm. luonto-, metsästys- ja kalastusmatkoja tarjoavan JJ-Servicen kahvila ja pubi.
Ruukintuvan päärakennuksen maisemaa Jyrkkäkoskelta.

Jyrkkäkoski kohisi kevään tulvassa sen verran vuolaasti, että kalalle en reissulla mennyt.
Jyrkkäkosken kuohut.

Nallen kanssa päiväkahvilla.
Kahvilla Ruukintuvalla.

Tapahtumassa ei ollut erityistä "ohjelmaa" ja hyvä niin. Leiripaikka oli sopivasti syrjemmällä, joten koirat saivat juosta ja touhuta keskenään maastossa. Isompia tappeluita ei koirien välillä syntynyt.
Labradorilauma

Ja kun järvi oli heti rannassa, olivat koirat uimahommissa koko ajan.
labbikset uimassa

Pienen asettelun ja käskyttämisen jälkeen lähes kaikki mukana olleet sisarukset saatiin kuvaan.
labbisten pentuepotretti

Toki tapahtumassa myös vähän treenattiin kokeneempien johdolla. Kaikki koirat olivat mukana todella hyvällä työmotivaatiolla.
Labradorinnoutajien nome-treeniä Ruukintuvan maastossa.
(Kuva: Mehtälammen Kennel/Mervi Suutarinen)

Mukavaahan siellä meillä molemmilla oli.

(Kuva: Mehtälammen Kennel/Mervi Suutarinen)

Kokonaisuutena reissu onnistui mainiosti. Oli oikein kiva tavata muita samanhenkisiä koiraihmisiä. Ruukintuvan miljöö oli idyllinen ja rauhallisen leppoisa. Tänne olisi kiva päästä uudelleen!

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla