23. heinäkuuta 2012

Sepelkyyhkypellon tunnelmakuvia

Edellisessä kirjoituksessa perustettiin sepelkyyhkyille ruokintapaikka. Kävin heti seuraavana aamuna kiikaroimassa maisemaa. Tässä kirjoituksessa tunnelmakuvia ja tapahtumia pellolta ja riistakameran otoksia. (Uutena ominaisuutena tämän kirjoituksen kaikki kuvat saa klikkaamalla isommaksi.)

Kamera tuli asetettua paikalleen huolimattomasti ja vähän ilman ajatusta. Aamuaurinko loimotti suoraan kameraan ja pilaa kaikki aamupäivän kuvat. Tässä kuvassa näkyy hailakasti yhteensä viisi kyyhkystä syönnöksellä. Kameran kiinnityssalkokin oli painunut yön aikana vinoon.
sepelkyyhyjä ruokinnalla

Menin sunnuntaina aamuyöstä tarkkailemaan pellon tapahtumia. Aamu oli todella viileä, mutta kaunis. Ensimmäiset auringonsäteet alkoivat tulla horisontin takaa vähän ennen neljää. Pienen usvan kanssa auringonsäteet maalasivat maisemasta aika kauniin.
auringonnousu heinäkuussa

Kylmän yön usva tiivisti pieniä kastehelmiä ohrantähkiin.
Ohrantähkiä aamuauringossa

Ensimmäiset kyyhkyt tulivat maisemaan jo ennen neljää, eli puolisen tuntia ennen auringonnousua. Ne jäivät puiden latvoihin tarkkailemaan pellon turvallisuutta.

Neljän jälkeen lento alkoi sitten kiivastua. Kuvassa on kaksi kolmikkoa - toinen puiden latvojen läheisyydessä kaukana ja toinen ylempänä ja lähempänä.

Aamun kuluessa maisemassa lensi yhteensä noin 80 sepelkyyhkyä. Yksi tärkeä huomio oli, että valtaosa linnuista pakkautui pellon toiseen laitaan. Syystä tai toisesta linnut lehahtivat sieltä pakoon jotain vähän kuuden jälkeen ja yksi pakoparvista lensi piilopaikkani läheltä. Keskellä kuvaa taitaa olla muuten pari uuttukyyhkyä. Sehän on sepelkyyhkyä pienempi. Samoin vasemman yläreunan lintu on outo. Sen siivet ei ole oikein kyyhkymäiset.
sepelkyyhkyparvi

Aamu eteni ja kylmä hiipi pikkuhiljaa puseroon. Lähdettiin pois puoli seitsemän maissa. Koirallakin oli ilmeisesti ollut vilu, kun se revitteli vinttikoiramaisesti pitkin peltoa.

Aamusta viisastuneena vein iltapäivällä Scout Guard-riistakameran pellon toiseen päätyyn ja tein sinne toisen ruokinnan.

Ensimmäisen vuorokauden aikana uudelta kuvauspaikalta ei kovin hyviä kuvia kuitenkaan tullut. Tässä kuvassa on eniten elämää: harakka syömässä hernekasalla, rusakko laukkaa taustalla vasemmalla ja taaempana on kolme sepelkyyhkyä. Nyt ruokinta saa olla pari päivää rauhassa.
eläimiä herneruokinnalla

7 kommenttia :

 1. Eli siis sinäkin "palan matkaa Rovaniemeltä etelään" :-D

  VastaaPoista
 2. okei, en tarvinnutkaan mitään tarkkaa mutta kummiskin :). meillä päin vain kyyhkyjä tosi vähän. itse asustelen etelä-savossa.

  VastaaPoista
 3. Palan matkaa Rovaniemeltä etelään ;-)


  (En paljasta tarkkoja paikkakuntia, nimiä ja sen sellaisia tunnisteita)

  VastaaPoista
 4. missä päin suomea sinä metsästelet, kun noinkin paljon kyyhkyjä?

  VastaaPoista
 5. Kiitos kiitoksista. Oli kyllä maisemat kohdillaan aamulla :-) Jätän nyt tosiaan tuon pellon rauhaan muutamaksi päiväksi, niin saavat kyyhkyt rauhassa löytää herneet. Ennusmerkit mukavan pitkälle kyyhkykaudelle on nyt kyllä aika hyvät!

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla