28. heinäkuuta 2012

Keisarin uudet vaatteet - Tapiolan Takamailla.com 100. kirjoitus!

Tämä on Tapiolan Takamailla-blogin 100. kirjoitus! Blogin lähtiessä uudelle sataluvulle, juhlan kunniaksi ulkoasu muuttuu merkittävästi. Ulkoasumuutoksen tavoitteena on parantaa lukukokemusta, tuoda selkeyttä ja raikkautta ja lisätä muutamia pieniä, mutta tärkeitä uusia ominaisuuksia blogiin. Sisältö säilyy entisenä ja kaikki vanhat tarinat löytyy blogista edelleen, mutta kuosi uudistuu. Esittelen tässä kirjoituksessa keskeiset uudet ominaisuudet.

Vanha ulkoasu on muistin virkistämiseksi alla olevassa kuvassa. Vanha oli ihan hyvä ja toimiva, mutta olin tyytymätön siinä muutamaan yksityiskohtaan: värimaailma ei ollut toimiva varsinkaan mobiilikäytössä, oikean puolen sivupalkki oli venähtänyt turhan pitkäksi ja aihealueiden jaottelu ei ollut oikein toimiva.

Uudella ilmeellä on pyritty parantamaan luettavuutta, helpottamaan asioiden löytymistä ja korjaamaan myös taustalla muutamia lukijoille näkymättömiä ongelmia. Jatkossa myös hakukoneet löytävät blogin aina vain paremmin.

Seuraavassa lyhyesti muutamia yksityiskohtia uuden sivun käytettävyysyksityiskohdista:

Blogin yläreunasta löytyy uusi selailuvalikko, johon blogin eri teemoja on ryhmitelty. Lisäksi blogin vasempaan reunassa on toiminto, josta löytyy vanhat tutut "Suositut tekstit", "Aiheet" ja "Arkisto". Aiemmin nämä oli jonossa peräkkäin ja veivät paljon tilaa. Nyt nämä löytyy kätevämmin samasta paikasta.

Yläosan selailuvalikko, johon aihealueet on ryhmitelty. Vasemman reunan "monitoimivalikko"

Myös ns. Lightbox-toiminto on otettu käyttöön. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki kuvat saa isommaksi klikkaamalla kuvaa. Tämän ominaisuuden käyttöönotto vie hetken, sillä minun pitää käydä muokkaamassa jokaista kirjoitusta tämän vuoksi. Uusiin kirjoitukseen se kuitenkin tulee heti. Muutenkin uudessa kuosissa voi olla hetkellisiä toimintaongelmia.

Vielä yksi käyttöliittymäuudistus on syytä mainita: Etusivua hallitsee ns. Uutisbanneri. Nostan siihen aina tuoreimman kirjoituksen, vanhoja suosikkeja ja ajankohtaisia teemoja. Uutisbanneri näkyy vain etusivulla.

Pyydän lukijoilta kommentteja tästä blogin uudesta visuaalisesta ilmeestä. Erityisesti olisin kiinnostunut kuulemaan havaintojanne, jos joku uudistuksen yksityiskohta ei toimi, toimii jotenkin hassusti tai huomaatte jotain muuta erikoista.

Toivottavasti viihdyt blogin parissa entistä paremmin tämän uudistuksen myötä :-)

5 kommenttia :

 1. Merkkaanpas itselleni tähän, että etusivun lyhyet esittelytekstit näyttää 0 comments, vaikka viestissä kommentteja on... Tutkintaan.

  VastaaPoista
 2. Korjattu :-)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvältä näyttää :) ja onneksi olkoon merkkipaalun saavuttamisessa. Hienoa nähdä, että Takamaiden Tapiot menee vauhdilla ja määrätietoisesti eteenpäin. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta metsästyskautta, jonka alkuu ei ole enää kuin vajaa pari viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos :-) Kyllä tällä ilmeella on kiva tosiaan uuteen metsästyskauteen kohta startata.

  VastaaPoista
 5. Korjattu etusivun ja kirjoitussivujen englanninkieliset "no comments" ja "# comments" suomeksi

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla