21. helmikuuta 2012

Riistakameroiden huoltopuuhia

Tämän kertaisessa riistakamerajutussa kamerat ovat kotona telakalla. Edellisen kuvausjakson myötä toin kamerat kotiin. Yhtäältä halusin rakennella kameroille "linnunpöntöt" vesi- ja kuurasuojiksi ja toiseen kameraan piti tehdä ohjelmistopäivityskin. Tässä kirjoituksessa lyhyesti tarinaa näistä huoltotöistä.

Scout Guard SG560K-8M -riistakamera sai itselleen tämän näköisen suojan. Vaikka riistakamerat sinällään ovat vesitiiviitä, katos ja seinät varmasti suojaavat kameraa pahimmalta kosteudelta. Suojien rakenne on perin yksinkertainen. Tallista löytyi sopiva pätkä kestopuuta, josta sahailin seinät, takaseinät ja katon.
Scout Guard SG560K-8M sääsuoja

Scout Guard MG582-8M lähettävän riistakameran malliin piti tehdä reikä kattoon antennia varten. Tälle kameralle tein vähän leveämmän katon ja seinät. Tämä kameramalli taltioi videoon myös äänen ja tavoittelin näillä seinillä parempaa tuulen suojaa.
Scout Guard MG582-8M sääsuoja

Jotta kameroiden käyttö olisi kätevää, kiinnitin sivuseinät puutappliitoksilla. Näin kameran muistikorttiin ja asetuksiin pääsee käsiksi ilman, että koko revohka pitäisi ottaa puusta pois.
Scout Guard SG560K-8M sääsuoja

Lähettävän kameran rakenne on vähän erilainen. Siksi vain toinen seinä on irrotettava. Tässä puutappijutussa on kyllä se riski, että ne turpoaa ulkona niin, että seiniä ei saa enää irti ehjänä. Toivottavasti nämä lautasuojat kuitenkin toimii edes auttavasti. Erinäisistä verkkokaupoista löytyy myös kameramallikohtaisia teräksestä tehtyjä suojalaatikoita, joilla estetään mahdolliset kameravarkaudet tehokkaammin.
Scout Guard MG582-8M sääsuoja

Tein myös ohjelmistopäivityksen MG582-kameraan, jonka päivämääränäyttö toimi väärin. Ohjelmistopäivityksen tekeminen oli kohtalaisen monivaiheinen kokonaisuus, jossa oli oltava tarkkana - kameran voi saada toimintakelvottomaksi, jos asiat menee oikein kunnolla pieleen. Omalta osaltani päivitys onnistui hyvin ja nyt kamera näyttäisi toimivan oikein.

Jatko:
Vien huomenna loppuviikosta kamerat pönttöineen uusille kuvauspaikoille. Toiveissa on saada kuvia valkohäntäpeuroista.

5 kommenttia :

 1. Yksinkertainen on kaunista ja usein kaikkein toimivintakin. Mitenkäs tuo kiinnitys, onko
  kamerat kiinnitetty ensin pönttöihin ja pöntöt kuvauspaikoille, vai kiinnittyvätkö
  kamerat ja pöntöt yhteisillä kiinnityksillä?

  VastaaPoista
 2. Yhteisellä kiinnityksellä. Tein taustalevyyn sopiville kohdille reiät, joista kameran mukana tullut kiinnitysremmi menee läpi ja kiinnittyy puuhun "tavalliseen tapaan". Puiseen pönttöön voi toki ruuvailla jälkikäteen erilaisia koukkuja tms. kiinnikkeitä, jos kamera pitäisi kiinnittää vaikkapa ladon seinään. Remmin voi tarvittaessa vaihtaa vaijeriin, jolla hidastetaan kameravarkauksia. Mutta puinen pönttö ei estä muistikortin kähveltämistä - siihen ratkaisu olisi kunnon peltisuoja. Esim CamlockBox tekee tämmöisiä http://myownstore.camlockbox.com/Product_detail.aspx?ProductID=5909 

  VastaaPoista
 3. Itse olen käyttänyt vastaavanlaisia suojia eikä ole koskaan ollut linssit huurussa/vedessä/lumessa sen jälkeen. Itse kiinnitin pöntöt n.1,5m korkeaan keppiin. Tästä on se etu, että kameran saa sijoitettua vaikka avoimelle pellolle eikä se puu muutenkaan satu aina kasvamaan juuri siinä mihin kameran haluaa sjoittaa. Kiitos hyvästä juttusarjasta! 

  VastaaPoista
 4. Kiitos vaan itsellesi. Näitä tarinoita on aina vaan mukavampi kirjoitella, kun palautettakin tulee. Hyvä kuulla, että vastaavat suojat toimii muuallakin. Tein nuo suojat vähän hakuammuntana ja järkeillen. Tämän päiväisen lumipyryn myötä torstaina sitten näkee, kuinka hyvin tuo katos kameroita suojaa. 

  Tuo mainitsemasi tolppakiinnitys on kyllä varmasti hyvä ja fiksu tapa sopivissa tilanteissa.

  VastaaPoista
 5. Hienoidea. Itse ole tehnyt pp-kanistereista. Vaatii, ettei linssi mene huuruun tai lumeen. Itse en ole seipäitä käyttänyt, vaan Manfrotton halpajalustoja. Jalusta on verraton jos liiketunistimia on useampia ja varsinkin "ladonovi" mallia.

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla