19. tammikuuta 2012

Valoa pimeyteen: MTE G33

Ledilamppujen kehitys on ollut melko huimaa. Kohtalaisen pienellä investoinnilla saa käsiinsä sellaista valotehoa, että alta pois. Tulin hankkineeksi tehokkaamman pään MTE MC-G33:n, jota on kehuttu netissä laajalti. Tässä kirjoituksessa pienet ensitunnelmat lampusta.

Paketissa on kaikki tarvittava: laturi, akut, vyökotelo, ranneremmi, kiinnitysteline ja tietysti itse lamppu.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Olin vähän hölmistynyt, kun lamppu olikin näin pieni. Sitä jotenkin elää vielä sitä vanhaa "Maglite" maailmaa, jossa lamput oli isoja ja painavia kölkeröitä. Lampun polttimona on Creen valmistama ledi.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Lamppu ei käytä tavallisia sormiparistoja, vaan litiumioniakkuja (18650). Tässä akkutyypissä pitäisi yhdistyä teho ja kestävyys.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti 18650

Akkujen latailun jälkeen kipaisin koirien kanssa metsään. Kello oli vähän yli kymmenen illalla ja keli oli pilvinen, joten metsässä oli pimeää. Silti koiran turkki kiiltää paisteessa.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Polun päähän on satakunta metriä. Lampusta lähtee mukavasti hajavaloa ja keskellä on valopiste, joka kantaa kauemmas tehokkaasti. Pitää käydä vielä eri lenkki pelloilla lamputtelemassa ja kokeilla tuota kantamaa tarkemmin.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Tässä koirat on noin 80 metrin päässä. Polun perällä näkyvä kaatunut kuusi on noin 130 metrin päässä.
MTE MC-G33 lampputesti ledilamppu valokeila lamppupaketti

Arvio:

MTE MC-G33 on huikea taskulamppu. Pieni ja kompakti kokonaisuus yhdistettynä valtavaan valotehoon. Tällä kelpaa lamputella pelloilla ja merellä. Kestävyydestä ja akkujen pitkäikäisyydestä ei tässä vaiheessa uskalla sanoa mitään, mutta lampun runko ja yksityiskohdat tuntuvat luotettavilta. Pieni moite pitää sanoa ranneremmistä: se on turhan iso ja lamppu tipahtaa ranteesta helposti. Tämä on toki helppo korjata vaikkapa solmulla.

9 kommenttia :

 1. Katsos vain - hyvä huomio. Minustakin tuo minulla oleva aiempi versio oli vesitiivis. On varmaan laskettu vähän tekokustannuksia tuohon nyt myytävään versioon.

  VastaaPoista
 2. Valaisin on kokoonsa nähden kyllä tehokas, mutta huomasin vasta nyt, että valaisin on vain roiskevesitiivis? Miten tällaista valaisinta voi mainostaa ammattikäyttöön tai metsälle. Firman ns. kansainvälisillä merkeillä näyttää olevan kunnon IPX8 suojaus. Muistaakseni tälläkin oli tuo kyseinen kunnon suojaus, mutta nyt näyttäisi olevan enää roiskevesitiivis. Miksiköhän on muutettu?

  VastaaPoista
 3. Valaisin on kokoonsa nähden kyllä tehokas, mutta huomasin vasta nyt, että valaisin on vain roiskevesitiivis? Miten tällaista valaisinta voi mainostaa ammattikäyttöön tai metsälle. Firman ns. kansainvälisillä merkeillä näyttää olevan kunnon IPX8 suojaus. Muistaakseni tälläkin oli tuo kyseinen kunnon suojaus, mutta nyt näyttäisi olevan enää roiskevesitiivis. Miksiköhän on muutettu?

  VastaaPoista
 4. Onko tossa vehkeessä se rasittava vilkkumoodi?

  VastaaPoista
 5. Vilkkumoodi on, samoin valotehoa voi säätää. Onneksi niitä ei saa vahingossa päälle. Virtakytkin toimii moodin valitsimena niin, että kytkintä painamalla puoleen väliin moodi vaihtuu. Moodeja ei tarvitse siis kelata (kuten esim Petzlin otsalampuissa), jotta lampun saa pois päältä. Lamppu "muistaa" viimeisimmän moodivalinnan.

  VastaaPoista
 6. Vaikuttaa hyvältä peliltä... Täytyy harkita, tosin oon kyl pirun huono käyttämään lamppuja, ne jää aina kotiin ku niitä tarvitaan :)

  VastaaPoista
 7. Unohtaminen on inhimillistä. Minulla on näitä unohduksia varten tarkistuslistat, jossa on listattu kaikki pienetkin tilpehöörit esim sorsan aamulentoa varten.

  VastaaPoista
 8. Vaikuttaa hyvältä! Itselläni on toinen hyvä vaihtoehto, eli Fenix TK21 ja siihen tarvikesarja suoraan aseen piippuun kiinnitämiseksi, mukana myös etäkytkin. Voin suositella!

  http://www.erakontti.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=6123

  VastaaPoista
 9. Kyllä minäkin noita Fenixejä silmäilin valintaa tehdessä. Menin tässä kyllä lähtökohtaisesti melko suoraan "enemmän on enemmän"-periaatteella, eli luvatut lumenit ratkaisi osaltaan melko paljon :-)


  Tuossa MTE:n paketissa oli myös kiinnitysteline aseeseen ja/tai fillarin ohjaustankoon. Etäkytkintä ei ollut - se olisi kyllä ihan hyvä lisä tuollaiseen pakettisettiin. 

  VastaaPoista

Hei,

Kommentointi on vapaata. Roskaposti, selvästi laittomuuksiin yllyttävät viestit ja muu sopimaton materiaali poistetaan. Tämä blogi pidetään tarkoituksellisesti anonyymina. Jos tunnet minut jostain, älä käytä koirien tai henkilöiden nimiä, paikkakuntia tms. tunnistetietoja kommenteissasi.

 
Copyright © 2014 Tapiolan Takamailla